MOH KITA RAMAI-RAMAI KE GOPENG DENGOR MAT SABU

Wednesday, August 19, 2009

Terburai Termalu kali ke 2 !!!

kenyataan rasmi Majlis Peguam II

Merujuk kepada pertanyaan-pertanyaan dari pihak media, kami ingin menjelaskan
status Rohaizat Othman sebagai peguambela dan peguamcara.

Lembaga Disiplin Peguambela dan Peguamcara menyingkir Rohaizat Othman dari Senarai Peguambela dan Peguamcara pada 7 March 2008 selepas beliau didapati bersalah kerana penyelewengan.

Keputusan Lembaga Disiplin dibuat selepas penyiasatan terhadap aduan yang dibuat terhadap Rohaizat Othman oleh seorang pembeli. Menurut aduan tersebut, Rohaizat Othman telah gagal memulangkan hampir RM 161,000.00 kepada pengadu selepas urusan jual beli dibatalkan.Rohaizat Othman merayu terhadap keputusan Lembaga Disiplin ke mahkamah Tinggi, dan rayuan tersebut ditolak pada 12 Ogos 2009. Oleh itu, beliau secara undang-undang, tidak layak untuk mengamalkan undang-undang sebagai peguambela dan peguamcara.

Keputusan Lembaga Disiplin terhadap Rohaizat Othman adalah secara peribadi, dan Lembaga Disiplin tidak akan menghukum seseorang peguam itu atas kesalahan rakan kongsinya.

George Varughese
SecretaryMalaysian Bar

kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

Dengan ini aku isytiharkan insyaAllah PAS akan menang besar di Pmtg Pasir....

Sumber Love

1 comment:

  1. AKAN KALAH,KALAH, KALAH LAGI..LAGI...LAGI..DAN LAGI...... KESIAN NAJIS YANG BERBINIKAN PEREMPUAN PUAKA ALANGKAN MALANG NASIB KU SEJAK JADI PM 1 MALAYSIA. TAK HABIS2 RAKYAT KELUAR MENGUNDI DUK SAMBUNG MENYAMBUNG HAHA....

    SUMPAHAN ALTANTUYA KUT ooooooup..tak boleh sebut!

    ReplyDelete